Кулінарія

Три найпростіших рецепту приготування риби: готую так багато років і досі не набридло

Дуже люблю рибу як і багато мої читачі. А ось складні страви з неї готувати не дуже. На мій погляд простіший рецепт приготування риби, тим смачніше вона повчає. У цій статті я зібрала для вас три рецепти, за якими сама готую і результат в мене завжди влаштовує, сподіваюся і ви знайдете для себе що-небудь цікаве і поділіться зі мною своїми рецептами в коментарях.

Красноглазка (або будь-яка інша риба) в духовці на цибулевої подушці

Інгредієнти:

  • Риба 4 шт по 250 грам кожна
  • Лимон 1 шт
  • Цибулю 2-3 шт
  • Сіль, спеції для риби
  • Рослинна олія 2-3 столові ложки

Як готувати:

Рибу помити й очистити. Цибулю нарізати кільцями товщиною близько 1 сл і укласти на дно форми. Лимон нарізати скибочками.

Змішати сіль і спеції для риби і натерти цією сумішшю рибу як всередині так і зовні, укласти на деко. Скибочки лимона покласти всередину рибки.

Зверху рибу змастити рослинним масло з допомогою пензлика. Зверху накрити рибу фольгою і відправити запікатися в духовці при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин.

Філе білої риби в томатному соусі

Інгредієнти:

  • Риба біла 500 грам
  • Цибуля 1 шт
  • Помідори 3-4 шт (або томатна паста 2 ст. ложки)
  • Сіль і спеції за смаком

Як готувати:

Філе білої риби (судак, тріска), посолити і відставити у бік. Цибулю нарізати кубиками і обсмажити на сковороді на рослинному маслі. Томати очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками (або натерти на тертці).

Подрібнені томати відправити до цибулі і тушкувати близько 1 хвилини. Потім додати шматочки риби і готувати під кришкою близько 10 хвилин.

Подавати до рису, картоплі або салатом зі свіжих овочів.

Скумбрія в томатному соусі

Інгредієнти:

  • Скумбрія 2 шт
  • Томатна паста-1 їдальня ложка
  • Вода 3-4 столові ложки
  • Спеції для риби, сіль і перець
  • Лимон для подачі

Як готувати:

Рибу помити, очистити і обсушити. Томатну пасту відправити на сковороду, додати воду, спеції і сіль. Коли соус закипить зняти його з вогню і з допомогою пензлика нанести на рибу з двох сторін.

Рибу, покриту соусом помістити на деко і відправити запікатися в духовку при 180 градусах на 20-30 хвилин.