Три найпростіших рецепту приготування риби: готую так багато років і досі не набридло
Дуже люблю рибу як і багато мої читачі. А ось складні страви з неї готувати не дуже. На мій погляд простіший рецепт приготування риби, тим смачніше вона повчає. У цій статті я зібрала для вас три рецепти, за якими сама готую і результат в мене завжди влаштовує, сподіваюся і ви знайдете для себе що-небудь цікаве і поділіться зі мною своїми рецептами в коментарях.
Красноглазка (або будь-яка інша риба) в духовці на цибулевої подушці
Інгредієнти:
- Риба 4 шт по 250 грам кожна
- Лимон 1 шт
- Цибулю 2-3 шт
- Сіль, спеції для риби
- Рослинна олія 2-3 столові ложки
Як готувати:
Рибу помити й очистити. Цибулю нарізати кільцями товщиною близько 1 сл і укласти на дно форми. Лимон нарізати скибочками.
Змішати сіль і спеції для риби і натерти цією сумішшю рибу як всередині так і зовні, укласти на деко. Скибочки лимона покласти всередину рибки.
Зверху рибу змастити рослинним масло з допомогою пензлика. Зверху накрити рибу фольгою і відправити запікатися в духовці при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин.
Філе білої риби в томатному соусі
Інгредієнти:
- Риба біла 500 грам
- Цибуля 1 шт
- Помідори 3-4 шт (або томатна паста 2 ст. ложки)
- Сіль і спеції за смаком
Як готувати:
Філе білої риби (судак, тріска), посолити і відставити у бік. Цибулю нарізати кубиками і обсмажити на сковороді на рослинному маслі. Томати очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками (або натерти на тертці).
Подрібнені томати відправити до цибулі і тушкувати близько 1 хвилини. Потім додати шматочки риби і готувати під кришкою близько 10 хвилин.
Подавати до рису, картоплі або салатом зі свіжих овочів.
Скумбрія в томатному соусі
Інгредієнти:
- Скумбрія 2 шт
- Томатна паста-1 їдальня ложка
- Вода 3-4 столові ложки
- Спеції для риби, сіль і перець
- Лимон для подачі
Як готувати:
Рибу помити, очистити і обсушити. Томатну пасту відправити на сковороду, додати воду, спеції і сіль. Коли соус закипить зняти його з вогню і з допомогою пензлика нанести на рибу з двох сторін.
Рибу, покриту соусом помістити на деко і відправити запікатися в духовку при 180 градусах на 20-30 хвилин.